OSCO Chain Oiler informatie

Het smeren van de ketting is vooral bij motoren zonder middenbok een lastige klus. Daarom hebben wij als motorzaak een eenvoudig maar uiterst effectief, milieuvriendelijk en zuinig kettingsmeersysteem ontwikkeld. Vrij van ongemakken en ongewenste neveneffecten. Bovendien is de OSCO eenvoudig op elke motor in korte tijd te monteren.

De OSCO neemt zeer weinig ruimte in en werkt semi-automatisch. Je bepaalt dus zelf wanneer je ketting aan een smeerbeurt toe is. Het smeren is een kwestie van een seconde. Meer niet. Als je de plunjer van de OSCO tijdens het stapvoets rijden helemaal uit trekt en weer los laat wordt de 2 cc smeerolie in 7 tot 10 seconden, afhankelijk van de omgevingstemperatuur over de ketting verdeeld.

  • De motor rijdt beter en de veelal dure kettingset gaat aanzienlijk langer mee.
  • Het smeren gebeurt veilig. Bij gebruik volgens voorschrift is er geen kans op oversmeren en morsen van smeerolie op andere delen van de motor. Dit betekent dat de OSCO daardoor niet alleen uitstekend geschikt is toer-, allroad -en custom- motoren maar ook voor de super-sportmotoren.
  • Gemiddeld moet een ketting elke 350 km worden gesmeerd. Rijstijl, weersomstandigheden en andere factoren kunnen de smeerinterval tussen twee beurten echter verkleinen of vergroten. Daarom bepaalt u met de OSCO zelf wanneer uw ketting aan een smeerbeurt toe is.

Het reservoir van de OSCO heeft een inhoud van 50 cc. Dat betekent dat uw ketting met een correcte afvulling minstens 20 maal kan worden gesmeerd.  Uitgaande van 300 kilometer per smeerbeurt betekent dat 6000 kilometer probleemloos rijgenot!

Uiteraard wordt bij elke OSCO een flacon speciale kettingsmeerolie geleverd van 100 ml, een duidelijke gebruiksaanwijzing en een montagekit, waarmee de OSCO in circa 30 minuten degelijk op elke motor kan worden gemonteerd.

Extra flacons speciale OSCO kettingsmeerolie zijn apart verkrijgbaar via deze shop. De flacons zijn verkrijgbaar in een 100, 500 en 1000 cc (bijvoorbeeld rijschoolhouders, politie, wegenwacht).
Het smeren van de ketting met de OSCO blijkt in de praktijk zo succesvol en gemakkelijk, dat we hebben ingespeeld op de vraag vanuit de markt ook een dergelijk smeersysteem te ontwikkelen voor de fiets  en de bromfiets. Het gaat hierbij om fietsen voor lange afstanden en om mountainbikes, alsmede om bromfietsen en lichte motorfietsen, tot 125 cc.

Noot:

De OSCO is zodanig geconstrueerd dat hij behalve met de originele OSCO kettingsmeerolie eveneens gevuld kan worden met diverse andere soorten olie, mits deze aan de volgende specificaties voldoen: een goede kwaliteit cardanolie type SAE 75W90 of motorolie van het type SAE 15W50. Blijkens de vele positieve berichten die ons bereikten,  zal ook bij het gebruik van dit soort oliën uw kettingset aanzienlijk langer meegaan.

Wereldreizigers en andere motorrijders die onder extreme omstandigheden onderweg zijn, zijn er zeer bij gebaat dat de OSCO ook met behulp van andere typen olie uitstekend zijn werk doet.
Goedkoper smeren kan niet!

Rekenvoorbeeld:

Met een goede  kwaliteit motorolie van ca. € 15 per liter doet de OSCO 150.000 kilometer lang zijn werk ! Dat komt neer op € 0,04 per smeerbeurt.

Zuinig – milieuvriendelijk – efficient – duurzaam – makkelijk overzetbaar op uw volgende motor